Wanneer september om de hoek loert is het “back to school” gevoel nooit veraf. Alles wordt in orde gemaakt voor de start van het nieuwe schooljaar. Nieuwe pennen in hippe pennenzakken, nette kaften met maagdelijk witte etiketten en kilometers kaftpapier vinden hun weg naar de bureaus van duizenden kinderen en studenten. Maar waarom zou je al die nieuwe spullen niet opbergen in een mooi en modern bureaumeubel?

Studeren wordt niet meteen aanzien als de leukste manier om je tijd te verdrijven, maar het is nu eenmaal een feit dat je kinderen heel wat uren slijten achter hun bureau. Je kan van hun bureau dus maar beter een plek maken waar ze zich goed kunnen concentreren en waar ze niet te snel afgeleid worden. Dat hoeft echter niet te betekenen dat het een triest en saai hoekje in hun kamer moet zijn. Integendeel, een mooi bureaumeubel waar het leuk vertoeven is kan hen juist de zin en motivatie bieden om goed te studeren en zo beter te scoren op school.

Een positieve spirit met Universo Positivo

De naam van dit merk zegt het zelf: Universo Positivo zorgt voor een optimistische schwung in je interieur. De prachtige bureaumeubelen van dit op en top Belgische merk zijn een streling voor het oog. De lichtgekleurde eiken bureautafels zijn niet alleen mooi om te zien, maar zijn ook erg praktisch. Bovendien zijn dit erg compacte bureaumeubelen, waardoor ze niet te veel plaats innemen in het kot van je student of de kamer van je kind. Zowel hun model “Verso”, als het model “B” zijn verkrijgbaar in wit of zwart.

Universo Positivo

Met Hay op weg naar Harvard

Onze Deense vrienden van Hay staan bekend om hun tijdloze en elegante designs. Toch verliezen ze nooit hun belangrijkste doel uit het oog: een prachtig, maar ook praktisch meubel creëren. Het mag dus niet verbazen dat de CPH-tafelsvan Hay ware toppers zijn. Dankzij het grote werkblad zijn deze tafels immers niet enkel geschikt als vergadertafel, maar vervullen ze hun functie als bureau ook prima voor wie veel ruimte nodig heeft tijdens het studeren. De ideale opstap voor wie hoog wil scoren op school!

Licht in de duisternis

Zitten jouw kids ook vaak tot laat achter de boeken? Dan kan je maar beter een goede bureaulamp voorzien op hun studieplekje. Het Nederlandse merk It’s About Romi biedt heel wat toffe tafellampen aan die licht in de duisternis bieden bij het studeren voor dat ene lastige proefwerk. Ook de Benshee lamp van het Deense Woud is uitermate geschikt voor wie een compacte, maar functionele bureaulamp zoekt in een neutrale kleur zoals zwart of wit. Check zeker ook de hippe Merlin lamp van Universo Positivo als je student op zoek is naar iets speciaals.

Ook een vleugje groen aan een bureau kan wonderen doen voor de concentratie. Zien je tieners het echter niet zitten om elke dag een plantje water te geven? Dan biedt Pikaplant de ideale oplossing met hun koffieplantjes in glazen jars.

Meer info?

Ontdek alle bureaus, tafellampen en aankleding voor een tof bureau op www.ambertree.be!


Tip: wil je zelf je budget bepalen? Vraag dan een cadeaubon op maat aan in de winkel of via info@ambertree.be.

Meer tips? www.ambertree.be!