Stoelen en krukken (49 producten)

Opteer je voor een stoel of een krukje? Hout of leer? Of liever een stoffen bekleding? En wat met de kleur? Zoveel vragen die je kan stellen bij het aanschaffen van de perfecte keuken- of eetkamerstoelen. We helpen je graag bij je keuze.

Tijdens je zoektocht naar een nieuwe eetkamer of keuken, bots je sowieso op de vraag: welke stoel past bij onze inrichting? Een stoel kiezen lijkt misschien op het eerste zicht niet zo moeilijk, maar niets is minder waar. Bij het kiezen van de juiste stoelen voor je eetkamer of keuken of eventueel krukken voor je keukeneiland dien je niet enkel rekening te houden met hoe deze zouden staan in je leefruimte, maar uiteraard is zitcomfort en gebruiksgemak ook erg belangrijk. Meet daarom steeds je tafel of eiland vooraleer je op pad gaat om de juiste stoelen of krukken te scoren. Een correcte hoogte van het zitvlak van de stoel zorgt immers voor een comfortabel gevoel terwijl je aan tafel zit. Niemand wil immers met zijn knieën tegen het tafelblad zitten en anderzijds is het ook niet fijn om met je kin in je bord te hangen tijdens het eten. Verder bieden de juiste vragen je de antwoorden die leiden naar de keuze voor de perfecte stoel of kruk.

Geef je de voorkeur aan armleuningen of liever niet? Zijn het stoelen die je dagelijks zal gebruiken of enkel voor bepaalde gelegenheden? Wil je graag op een kussen zitten of hoeft dat niet? Wat zijn je wensen naar onderhoud toe? Zijn er kinderen of huisdieren waarmee je rekening moet houden? Is er een bepaalde ondergrond waar je rekening mee moet houden om krassen te vermijden, etc…

Eens de praktische zaken zijn afgecheckt, zijn er nog de vragen over de effectieve look van de stoel of het krukje van jouw dromen. Welke stijl wil je graag doortrekken? Welke kleur past bij de verf op de muren of de kleur van de keukenkastjes? Opteer je voor een funky, contrasterende kleur of kies je liever iets in dezelfde tinten als de rest van je meubelen? Kies je voor een stoel volledig in hout of liever in combinatie met stof of een ander materiaal?

We bieden je een uitgebreid gamma aan prachtige stoelen en hippe krukjes in allerhande materialen op onze website. Zo zijn er de nu al legendarische About A Stool stoelen van Hay in verschillende uitvoeringen en kleuren, met houten poten, stalen poten met een poedercoating, in wit, zwart, grijs, groen, petrol, etc… Ontdek ook de prachtige houten collectie van het Belgische Ethnicraft.

De uitgebreide stoelencollectie van Ambertree is direct leverbaar. Verschillende materialen en uitvoeringen weten hun weg te vinden in elk interieur.

Wil je graag wat verschillende modellen uittesten? Kom dan zeker eens langs in onze 600m² grote Ambertree showroom te Hoboken om te zien in welke setting wij je favoriete stoel of kruk hebben geïnstalleerd.