Zetels en sofa's (33 producten)

Heerlijk hangen/zitten/liggen in de zetel? Wie doet dat nu niet graag? Zitcomfort is uiterst belangrijk, maar het oog wil natuurlijk ook wat! Daarom selecteerden wij voor jou de mooiste én meest comfortabele zetels in allerhande formaten, stoffen en opstellingen!

Er zijn maar weinig plaatsjes in je huis zo comfortabel als je luie zetel, tenminste als je de goede sofa hebt gekozen. Je brengt, zeker op druilerige dagen, heel wat tijd door op dit comfi lievelingsplekje, al dan niet in combinatie met een gezellige plaid en knusse kussens. Je kijkt je favoriete series languit op de zetel voor de televisie, ligt er languit een dutje op te doen op zondag of knuffelt er uitgebreid met de kinderen voor ze gaan slapen.

Een zetel of sofa kiezen lijkt op het eerste zich misschien een evidentie, maar niets is minder waar. Een zetel gaat immers heel wat jaren mee en is en blijft dus een belangrijk ankerpunt in je interieur voor lange tijd. Zetels bestaan gelukkig in allerlei stoffen, composities en stijlen. De meeste modellen van sofa’s vind je dan ook in allerhande uitvoeringen, zodat je zonder twijfel dé zetel van je dromen vindt.

Juist omdat een zetel of sofa vaak een groot deel van je woonkamer inpalmt, moet deze perfect passen bij de rest van je meubilair. Denk dus goed na over wat je van een zetel verwacht. Wil je vooral lekker kunnen neerploffen in een zachte zetel waar je diep in zakt of zit je liever wat rechter in je zetel? Geef jij de voorkeur aan 1 grote zetel waar je met het hele gezin in past of verkies je 2 of meer aparte zetels zodat je gasten apart kunnen zitten? En wat qua stijl? We geven je graag wat voer om over na te denken!

Eerst en vooral dien je te bepalen welke stijl je graag wilt. Als je een strak en minimalistisch interieur hebt, is het verstandig om een zetel te kiezen die dezelfde look uitstraalt. Zo kan je bijvoorbeeld opteren voor een prachtige, lage zetel van ons huismerk. Geen tierlantijntjes, maar een strakke en eenvoudige zetel met optimaal zitcomfort. Verkies je een warm interieur dat warmte en gezelligheid uitstraalt, bekijk dan zeker onze Scala zetels (ook in velvet!) eens.

Verder is ook de compositie of samenstelling van je zetel van groot belang. Met hoeveel personen wil je in de zetel kunnen zitten of liggen. Wil je graag een hoekzetel, een chaise longue langs één kant of verkies je 2 of meer aparte zetels? Misschien vind je het leuk om een losstaande eenpersoonszetel ergens in een gezellige hoek van de kamer te zetten? Wil je de zetel ten allen tijde kunnen uitbreiden met losse bijzetstukken of een poef? Allemaal vragen waarmee je zeker rekening moet houden bij het kiezen van de ideale zetel.

Uiteraard is ook de stofkeuze van groot belang bij een zetel of sofa. Je kan kiezen voor leer in allerhande soorten en kleuren of voor een stoffen zetel. Ook wanneer je opteert voor stof zijn er heel wat verschillende variëteiten. Zo heb je iets ruwere stoffen met een structuur, zachte stoffen met structuur of gladde, zachte stoffen, bvb. fluweel. Je keuze hangt af van de praktische kant – in geval van kleine kindjes of huisdieren die vlekken kunnen maken kies je best voor iets dat afwasbaar is – als ook van de esthetische kant – wat vind je het mooist?

Qua kleur kan je je helemaal laten gaan. Zetels en sofa’s komen in allerhande kleuren voor. Vaak wordt er geopteerd voor neutrale kleuren, zoals zwart, grijs, bruin, cognac of wit, maar je kan qua kleur ook voor een funky, niet-alledaagse optie gaan. In een strak en overwegend wit interieur kan het bijvoorbeeld leuk zijn om knalrode of gele zetel te plaatsen als eyecatcher. Jij beslist!

De zetelcollectie van Ambertree biedt hoog kwalitatieve zetels en sofa's aan in zeer uiteenlopende kwaliteiten en modellen. 

Wil jij graag je favo zetel eerst komen uitproberen? Plan dan zeker een bezoek aan onze 600m² grote Ambertree showroom te Hoboken en probeer de zetel van je dromen uit. We begeleiden je graag in je zoektocht!