Tapijten en matten (24 producten)

Tapijten en matten om bij weg te dromen, vind je hier!

De keuze voor het juiste tapijt of de juiste mat is niet op 1,2,3 gemaakt. Er zijn immers heel wat zaken waar je rekening mee moet houden bij het bepalen van de juiste keuze voor jouw droomtapijt.

Het eerste punt dat we aanhalen is het meest evidente: de afmetingen van het tapijt. Het spreekt voor zich dat je tapijt in de ruimte moet passen en dus niet te groot mag zijn. Een te groot tapijt doet je kamer kleiner lijken en zal te overheersend zijn. Anderzijds mag je tapijt ook niet te klein zijn, omdat dit compleet verloren gaat in een grote ruimte. Houd ook rekening met deuren en kastdeuren. Je tapijt mag deze uiteraard niet blokkeren bij het opendoen. Op zoek naar een tapijt voor je woonkamer of living, meet dan je zetel en tel ongeveer 30 cm langs beide kanten bij de lengte. Zo heb je de ideale lengte voor je tapijt. Een goed uitgangspunt is dat ongeveer 1/3 deel van de meubels, zoals de sofa en salontafel op het vloerkleed staat.

Als volgende punt dien je rekening te houden met het materiaal van je mat of tapijt. Als het tapijt wordt gebruikt in een ruimte waar vaak gegeten wordt, zoals in de keuken of eetkamer, kan je kiezen voor katoen of een plantaardige vezel, zoals sisal, aangezien je dat gemakkelijk terug proper kan

Ten slotte moet je tapijt ook bij de rest van je interieur passen. Welke look wil je uitstralen? Zo voelt een sisal tapijt bijvoorbeeld minder zacht aan, maar het oogt wel veel stoerder. Als je een patroon verkiest is het aan te raden om een laagpolige variant te nemen, omdat dit stijlvoller oogt. Ook de kleur is een factor waarover je goed moet nadenken. Ga je voor een statement en kies je voor kleur of wil je liever een sobere kleur en laat je de rest van de meubelen knallen?

Ambertree selecteert steeds prachtige, handgeweven tapijten van topkwaliteit en onmiddellijk leverbaar. De handgeknoopte tapijten kunnen online worden aangekocht in verschillende formaten en kwaliteiten. De exclusieve tapijtproducten worden geleverd uit ons Belgisch filiaal te Antwerpen.

Onze interieurspecialisten staan je graag bij met hun tips en advies via mail of telefoon. Kom je liever een kijkje nemen in onze Ambertree showroom te Hoboken? Kom dan gerust eens langs! We staan je met plezier bij!