Verlichting (17 producten)

Verlichting staat voor sfeer. Dankzij ons gamma aan tafellampen, hanglampen en vloerlampen creëer jij de perfecte mood voor eender welke gelegenheid!

Verlichting is vaak één van de meest onderschatte factoren van een geslaagde interieurvormgeving. Een lamp is niet zomaar een lamp, want je verlichting kies je zowel in functie van het praktische, als het esthetische aspect. In de meeste kamers moet verlichting in eerste instantie uiteraard functioneel zijn. Het is de bedoeling dat je licht brengt in een donkere ruimte, waardoor je alles beter kan zien.

Zo is het in een keuken vooral belangrijk dat je praktisch licht hebt boven je aanrecht, zodat je bijvoorbeeld niet in je vingers snijdt tijdens het koken. Daarom heb je in de keuken 3 soorten verlichting nodig: een basisverlichting, een takenverlichting en sfeerverlichting. De basisverlichting wordt vaak op één centraal punt aangebracht in het plafond en dient om met één lichtschakelaar de gehele keuken te verlichten. De taakverlichting wordt meestal onder hangkasten aangebracht en dient om vermoeide ogen tegen te gaan tijdens het koken. De verlichting die echter zorgt voor een gezellige en mooie keuken is de sfeerverlichting. De mooie hanglampen van WOUD, It’s about RoMi en New Works zijn hierin ongetwijfeld een goede keuze. Kies voor één grote, strakke lamp centraal boven je keukeneiland of 3 kleinere lampen naast elkaar.

Ook in de woon- en eetkamer heb je de bovengenoemde 3 soorten verlichting nodig. De basisverlichting kan bijvoorbeeld een grote centrale luster zijn die meteen veel licht geeft bij het aansteken. Onder taakverlichting in de voornaamste woonruimte verstaan we een leeslamp boven de zetel, gezellig, maar functioneel licht boven de eetkamertafel en wandverlichting boven een schilderij aan de muur. Hoewel je ook bij de taak- en basisverlichting kan kiezen voor sfeervolle verlichting, licht in de woonkamer toch de nadruk op gezellige sfeerverlichting. It’s about RoMi en Pholc hebben een breed aanbod aan sfeervolle vloerlampen en tafellampen. Ambertree zelf heeft ook enkele tijdloze klassiekers, zoals de vloerlamp met 3-pikkel en bijhorende tafellamp. Gezelligheid gegarandeerd heb je met de zachte lampen van VITA.

Verder biedt Ambertree je heel wat mogelijkheden in je zoektocht naar de gezelligste sfeerlampjes voor in de slaapkamer, praktische bureaulampen, schitterende vloerlampen en strak design verlichting. En natuurlijk kan je bij ons ook terecht voor lantaarns, tuinfakkels, vuurkorven, etc…