Kaarsen en houders (11 producten)

Vuur heeft een kalmerend effect en zelfs het kleinste kaarsje zorgt voor warmte en gezelligheid in je interieur. Investeren in kaarsen en mooie kaarshouders is dus geen overbodige luxe!

Kaarsen mogen uiteraard niet ontbreken in een warm en gezellig interieur. Kaarsen met een lekker geurtje zorgen steeds voor een extra sfeerelement in je huis. Zelfs zonder geur geven ze heel wat effect. Je vindt kaarsen in allerhande kleuren en soorten, zodat ze steeds optimaal in je interieur passen. Je creëert niet alleen warmte door te kiezen voor vlammetjes in huis, maar ook heel wat rust. Het is immers geweten dat vuur een kalmerend effect heeft en een chaotische sfeer kan doen omdraaien naar een gemoedelijk en rustig sfeertje.

Je kan bij kaarsen kiezen voor kleur of voor eerder neutrale tinten. Als je het graag subtiel houdt zijn nude- en natuurtinten een goede keuze. Beige, bruin, crème en roest geven een rust in je interieur en eisen de aandacht niet op. Gezelligheid troef!

Indien je juist een eyecatcher wilt maken van je kaars of een mooie selectie van verschillende kaarsen is het slim om voor kleur te kiezen. Rood, pasteltinten, groen, … alles kan! Zo worden de kaarsen een waar pronkstuk op je eetkamertafel en kan je de rest van de aankleding van de tafel afstemmen op de kleurkeuze van je kaarsen.

Je kan tijdens je diner best opteren voor geurloze kaarsen, aangezien de geur van de kaars het eten kan overheersen, maar uiteraard bestaan er ook heel wat kaarsen mét geurtje. Deze kan je op allerlei plaatsen van je huis gebruiken om het gezellig te maken en een heerlijk subtiel parfum te verspreiden. De geuren zijn vaak zoet, zoals vanille, kaneel, rood fruit en zelfs chocolade, maar kunnen ook wat pittiger zijn. Zo heb je de praktische kaarsen met citronellageur die de insecten buiten weghouden aan je tuintafel, maar ook heerlijk fruitige geuren met accenten van sinaasappel of bloemige geuren zoals lavendel. Deze kaarsen zijn dan ook op hun plaats in de woonkamer of – waarom niet – op de slaapkamer. Ambertree biedt heel wat heerlijke geurtjes!

Grote stompkaarsen kan je in een stolp zetten of op een soort plateau, maar ook kaarshouders en theelichthouders van Cozy Living in glas of metaal, zoals koper bijvoorbeeld, kan je bij Ambertree vinden. Deze glaswerkjes zijn ideaal voor kleine kaarsjes en theelichtjes en zorgen gegarandeerd voor een gezellige sfeer in je huis.

De collectie kaarsen en kaarshouders is verkrijgbaar online en in de Ambertree showroom te Hoboken bij Antwerpen.