V for Velvet

Wie onze showroom een beetje kent, weet het al langer: wij zijn échte velvet lovers. Zachte, fluwelen kussens in allerlei kleuren en vormen, velvet poefjes en voor de echte liefhebbers zijn er ook tal van velvet sofa’s en zetels in vrolijke kleuren. Waar vroeger een zetel in velours nog als ouderwets gezien werd – wegens: omnipresent bij de grootouders, vaak in een saaie bruine kleur, met ribbels (!) en een beetje prikkerig – kan je nu de hipste zetels in allerlei streelzachte kwaliteiten van velvet bestellen!

Velvet is all around! Je kan er niet omheen: fluweel heeft een comeback gemaakt en het fijne is dat deze zachte stof niet van plan is om snel weer in de vergeethoek bij oma’s andere spullen te verdwijnen! De twijfel die je in 2017 nog kon hebben (een fluwelen rokje, really?), heeft het afgelopen jaar in sneltempo plaats geruimd voor volle overtuiging: velvet kleding, velvet schoen en – yes please! – velvet voor je interieur. Met de koudste periode van het jaar nog voor de deur is het trouwens heerlijk om je te wentelen in zachte, fluwelen items, dus waarom zou je inrichting achterblijven?

Of je nu een velvet freak bent of er nog steeds een beetje aan moet wennen, bij Ambertree vind je ongetwijfeld hét ideale item in zacht velours om jouw woonkamer om te toveren naar een velvet dream.

Met een fluwelen handschoen

Is een velvet sofa een beetje te veel van het goede voor jou, maak je living dan velvetproof door een paar zachte kussens toe te voegen aan je zetel. De Scandinavische merken Christina Lundsteen, Cozy Living en Bungalow bieden je een ruim assortiment aan leuke vormen en kleuren aan en zorgen ervoor dat jouw sofa helemaal klaar is voor de velvet rush. Met warme kleuren als wijnrood, curry en cognac haal je op 1, 2, 3 de herfst in huis!

Velours bijzitje

Ben je klaar voor een volgende stap? Dan hebben wij het antwoord op jouw hunker naar velvet: onze velvet poefjes! Ga je voor een Cube of voor een Barrel? Strak en clean, maar oh zo gezellig dankzij het uitgebreide kleurenpallet en ideaal als extra zitje voor je vrienden. Onze favorieten zijn de Velvet Gold en Moss Green versie! Velvet crush? Check!

Mag het nog een tikje meer zijn? Kijk dan zeker ook eens naar onze Buttons in verschillende maten: heerlijk relaxen in deze uit de kluiten gewassen, classy lounge poefs!

The real thing

Helemaal overstag? That’s how we like it! Ga jij voor de Liam in groen fluweel, de Scala in pink velvet of de Zen in warm geel? Ons gamma aan velvet zetels is bijna eindeloos, dus haal gerust je hartje op in onze showroom.

Meer info? 

Kom gerust eens langs in onze showroom voor professioneel interieuradvies of droom alvast even weg op onze webshop! Tot snel!