De perfecte zetel

Het is gebeurd: de koude is ons landje weer binnengedrongen en de zomer lijkt nu wel écht voorbij te zijn. Tijd dus om ’s avonds gezellig in je knusse zetel te kruipen onder een warme plaid en heerlijk je favoriete serie te binge watchen! Maar wat ís nu juist de perfecte zetel?

Na je bed (eerlijk is eerlijk) is er geen betere plek om te relaxen dan je zetel. Gezellig voor de televisie hangen met een warme chocolademelk en – why not – een grote beker popcorn is weer helemaal aanvaard nu de koudere dagen van het jaar zijn aangebroken. Het is daarom wel zo belangrijk om de juiste zetel voor jou en je familie en vrienden te kiezen. Je zal hier immers heel wat avonden doorbrengen, dus comfort is een must! En het oog wil ook wat natuurlijk…

Size matters

De grootte van jouw droomzetel hangt af van het aantal personen die erin moeten zitten en van hoe je erin wilt gaan zitten/hangen/liggen. Een charmante éénzit kan dé perfecte aanvulling voor jouw groter salon zijn als je graag je BFF over de vloer krijgt en hij/zij liever niet tussen je springende kinderen in de zetel zit. Of zijn er bij jou geen kids en wil je het romantisch houden? Dan is een cozy loveseat voor twee misschien wel de beste oplossing voor jou. Ben je een echt familiemens? In dat geval kan een groot (hoek)salon waar iedereen tegelijk in kan zitten voor jou de beste keuze zijn.

Kortom: denk goed na over wie een vast plekje in jouw zetel verdient en baseer je op dat aantal personen!

Kleur bekennen

De kleur van jouw favo zetel hangt uiteraard af van je smaak en persoonlijkheid. Val je graag op of blijf je liever ver weg van de spotlights?

Neutrale kleuren zoals zwart, cognac, beige en grijs zijn nog steeds immens populair. Ze zijn immers tijdloos, makkelijk combineerbaar met andere meubelen en hebben niet voor niets hun plekje in de basis verdiend. Met wat fleurige kussens creëer je op 1 2 3 een nieuwe look en pas je op een eenvoudige manier je woonkamer aan naar smaak.

Mag het echter wat minder mainstream zijn? Ga dan voor wat kleur in je interieur! Een mooie zetel in een funky tint kan je living meteen wat pit geven en weerspiegelt jouw kleurrijke persoonlijkheid. Groen en blauw velvet zijn momenteel erg hot, maar ook roze, goud of aardekleuren doen het goed. Maak een statement en beken kleur!

Eén van stof en één van leer…

Back in the days was je keuze snel gemaakt: een zetel was van stof of van leer en je was fan van het ene of het andere. Nu zijn er zoveel verschillende looks en mogelijkheden in stof, dat de vraag uitgebreid moet worden. Ga je voor streelzacht velvet, voor een lichte geweven textuur, een wollig gevoel, voor een ruwere look, daim, leder, … Zoveel mensen, zoveel mogelijkheden!

Een zetel uit stof is gezellig warm en heeft een knusse uitstraling, maar kan ook perfect strak en clean ogen. Hier tegenover staat de lederen zetel, die soms eerder zakelijk en luxueus kan ogen, maar dankzij een paar mooie sierkussens meteen een vrouwelijke touch krijgt…

Kijk naar de rest van je interieur, evalueer je gezinssituatie en laat je keuze daarvan afhangen! Kinderen die al eens buiten de lijntjes kleuren, viervoeters met vuile poten en losse haren of een partner die zijn glaasje wijn al eens durft omstoten? Bezint eer ge begint en vraag raad aan onze interieuradviseurs!