14 dagen retourrecht
600m² inspiratie in onze showroom
Gratis levering vanaf €50 (BE)

&Tradition (93 producten)

Het Deense merk &Tradition ontwerpt en produceert meubels, verlichting en verschillende designobjecten. Naast functionaliteit krijgen comfort en schoonheid een grote focus. De verlichtingsseries ‘Bellevue’ en ‘Formakami’ zijn maar twee voorbeelden van hun iconische ontwerpen. Net zoals de Flowerpot lampen, een ontwerp van Arne Jacobsen dat voor het eerst geproduceerd werd in 1960, en nu opnieuw deel uitmaakt van de collectie. Door het gebruik van ruwe materialen en een groot respect voor de natuur kan &Tradition eerlijke en duurzame ontwerpen aanbieden. 

Kom de &Tradition collectie ontdekken in onze showroom te Antwerpen, of bestel eenvoudig online op onze webshop.
 

In 2010 richtte Martin Kornbek Hansen &Tradition op. Het merk, daarvoor gekend onder de naam 'Unique Copenhagen', veranderde niet alleen van naam, ook in de filosofie kregen nieuwe principes een centrale plaats. &Tradition legt de focus op het creëren van moderne designs op een ambachtelijke manier. Daarbij willen ze naar innovatie streven zonder hun Scandinavische roots uit het oog te verliezen. Hoewel het merk nog relatief jong is, hebben ze reeds een aantal tijdloze en iconische ontwerpen van gerenommeerde designers zoals Verner Panton en Arne Jacobson op de markt gebracht. De items, die vaak al veel langer geleden ontworpen werden, worden gecreëerd op basis van de originele schetsen en worden voor het eerst ooit op grote schaal geproduceerd. Daarnaast werken ze ook samen met hedendaagse en minder gekende ontwerpers. Hierdoor krijg je in hun collectie een mooie balans tussen het hergebruik van iconische ontwerpen en de klassiekers van de toekomst. 

Bij &Tradition is de balans tussen verschillende tegengestelden ontzettend belangrijk. Zo brengt het merk zowel heden en verleden, als creativiteit en ambacht samen. Daarnaast zijn ze ook steeds op zoek naar hoe ze materialen op nieuwe manieren kunnen gebruiken, welke nieuwe materialen ze kunnen gebruiken en hoe functionaliteit en vorm op elkaar afgestemd kunnen worden. Het resultaat is een collectie waarin al deze afwegingen mooi weerspiegeld worden. De vertrouwde ontwerpen blijven een rol spelen, herontdekte oudere ontwerpen krijgen voor het eerst een leven en nieuwe ontwerpen krijgen een plek om te schitteren. Wat steeds een garantie is, is de kwaliteit van de ontwerpen. Het merk streeft naar een duurzame productie waarin de natuur en de grondstoffen steeds met respect behandeld worden. Er wordt gewerkt met ruwe materialen zodat ze zelf meer controle hebben over het productieproces.