14 dagen retourrecht
600m² inspiratie in onze showroom
Gratis levering vanaf €50 (BE)

Ethnicraft meubelen (338 producten)

SOLDEN: -10% op de volledige collectie t.e.m. 31 juli

Kenmerkend voor de Ethnicraft collectie zijn de massief houten meubelen met een tijdloos en minimalistisch design. Hierdoor passen de tafels, stoelen, kasten en bedden in verschillende interieurstijlen. 

Kom de Ethnicraft collectie ontdekken in onze showroom te Antwerpen. 
 

Het verhaal van de opstart van Ethnicraft is op zijn minst opmerkelijk te noemen. In 1995 besloot Philippe Delaisse om een container vol meubelen en interieuraccessoires mee te nemen toen hij terugkwam van een reis in Indonesië. Die container vol spullen verkocht hij aan vrienden en kennissen en al snel stonden er rijen te wachten aan de Antwerpse kaaien toen er een nieuwe container arriveerde. Philippe besloot samen met zakenpartner Benoit Loos dat hij ook zelf meubels wou ontwerpen en produceren, en even later zetten ze hun eerste productiesite op in Indonesië. Zoveel jaren later zijn de banden met Indonesië nog steeds sterk. De productie zit nog grotendeels in het land en de invloeden in de ontwerpen zijn ook nog steeds zichtbaar.

Hout staat centraal in de collectie van Ethnicraft. Hoofdontwerpers Alain van Havre en Dawn Sweitzer weten op een meesterlijke manier verschillende houtsoorten te verwerken in tafels, stoelen, plateaus, bureaus en meer. Ze houden eraan om in hout te ontwerpen omdat het mee evolueert met de tijd en herinneringen weet te vatten die anders verloren zouden gaan. Iconische ontwerpen zoals de Bok stoel en de Mikado tafel zijn volledige vervaardigd uit massief eikenhout. 

De ontwerpen van Ethnicraft lijken misschien simpel, maar blinken uit in de details. Door de schijnbaar eenvoudige - soms zelfs minimalistische - vormgeving passen ze in verschillende soorten interieurs. Het Belgische merk heeft een constante drang om te blijven innoveren. Door de modernste technieken te gebruiken in het creatieproces wordt er geen enkel detail uit het oog verloren. 

Ongeacht de productietechniek zien we in ieder nieuw ontwerp steeds dezelfde kernfilosofie terugkeren: tijdloze stukken creëren met karakter, gemaakt van hoogwaardige materialen die prachtig verouderen.