14 dagen retourrecht
600m² inspiratie in onze showroom
Gratis levering vanaf €50 (BE)

Thonet (18 producten)

Tot en met 15 juni 15% korting op volgende Thonet tafels en stoelen:
S32/S64, 209/210, S220, 118/118F, 404, S43/S43F, S661, S1070/S1071/S1072, 1500 en 1140

Het Duitse Thonet is een van de absolute grondleggers van het hedendaagse meubeldesign en blijft ook vandaag tot de verbeelding spreken. Het
merk biedt alles voor het creëren van sfeervolle ontmoetingsplaatsen. Hun meubels zijn dan ook zowel geschikt voor particuliere woningen als voor horeca of kantoorinrichting.

Thonet is vooral bekend van de iconische stoelen in gebogen hout (bentwood) of buisvormig staal. Daarnaast biedt de collectie een mooie selectie aan tafels, opbergmeubelen, sofa’s en verlichting. 

Kom de Thonet collectie ontdekken in onze showroom te Antwerpen. 
 

Het verhaal van Thonet begon in 1819, toen meubelmaker Michael Thonet zijn eerste atelier opende. De eerste echte doorbraak kwam er met het ontwerp van de No.14 chair, ook wel bekend als de ‘bistro chair’. Deze stoel was speciaal ontworpen voor cafés en was dus makkelijk in elkaar te zetten en op te bergen. Het iconische model wordt tot op de dag van vandaag verkocht.

Heden ten dage is Thonet een van de meest succesvolle meubelbedrijven in de wereld. Dit succes hebben ze onder meer te danken aan de combinatie tussen traditioneel ambacht en nieuwe productietechnologieën. Omdat het merk al 200 jaar bestaat, is er een grote opgebouwde expertise die wordt aangevuld met een continue drang naar innovatie. Zo wordt er bijvoorbeeld sterk gefocust op duurzaamheid, zowel op het vlak van de materialen als het productieproces. 

Hoewel de collectie divers is en past binnen verschillende interieurstijlen, voldoet ieder ontwerp aan de Thonet filosofie die zich laat samenvatten in vier kernwoorden: esthetiek, functionaliteit, kwaliteit en originaliteit.